امروز در این مطلب از لیفتینگ ابزار، قصد داریم تا شما را با تعمیر جرثقیل، روشهای نگهداری از آن و همچنین برآورد هزینههای مربوط به تعمیرات این دستگاه آشنا کنیم. جرثقیل برقی که با نام جرثقیل سقفی نیز شناخته میشود، در دو نوع زنجیری و سیم بکسلی در بازار ابزارآلات موجود است. مانند هر دستگاه دیگری، جرثقیلهای برقی نیز ممکن است با نواقصی روبهرو شده و کارهای فنی شما را با مشکل مواجه کنند. از جمله این نواقص میتوان به از کار افتادن کامل، لرزش و صداهای ناهنجار اشاره کرد. در این مطلب سعی کردیم تا تمامی آنچه را که لازم است در رابطه با تعمیر و نگهداری از آن بدانید، به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای این مقاله با لیفتینگ ابزار همراه باشید.
تعمیر جرثقیل و دستورالعمل نگهداری از آن
جرثقیلهای برقی میتوانند با نواقصی روبهرو شوند که عملکرد کلی آنها را تحت تأثیر قرار دهد. از جمله این نواقص میتوان به از کار افتادن کامل دستگاه، لرزشهای ناگهانی و شدید، صداهای ناهنجار و غیر معمول، تغییر سرعت دستگاه به صورت ناگهانی، اختلال در سیستم کنترلکنندهی آن به خصوص دستهی کنترلکننده و علائم دیگری که به طور عادی در دستگاه دیده نمیشود، اشاره کرد.
اما دلیل بروز چنین نواقصی چیست و اصولا چرا دستگاه با این مشکلات مواجه میشود؟ پاسخ به این سوال ساده است؛ مانند هر دستگاه مکانیکی دیگری، جرثقیل برقی از قطعات کوچک و بزرگ مکانیکی و همچنین کیتهای الکتریکی تشکیل شده است. تعمیر جرثقیل برقی مربوط به رفع نقص از یکی از این اجزای کوچک است. در حقیقت، هر کدام از بخشهای مذکور که با نقص و ایراد مواجه شوند، میتوانند عملکرد کلی دستگاه شما را تحت تأثیر قرار دهند.
تعمیرات دوره ایی جرثقیل
بهطورکلی، تعمیرات جرثقیل الکتریکی به دلیل استهلاک، شکستن و هرز شدن قطعات مکانیکی باید صورت گیرد. همچنین ممکن است کیتهای الکترونیکی دستگاه به دلیل تمام شدن عمر مفید و یا تحمل ولتاژ برق بالاتر از توان خود، دچار سوختگی شوند. در این شرایط تعمیر این جرثقیلها با جایگزینی قطعهی آسیبدیده، به نحو احسن انجام خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که تعمیر جرثقیل همیشه با جایگزینی قطعات صورت نمیپذیرد؛ گاهی اوقات با تغییر شرایط نگهداری از دستگاه و پاکسازی آن، میتوان نواقص ایجاد شده را برطرف کرد. برای بررسی این موضوع، حتما باید با کارشناس متخصص مربوطه در این زمینه مشورت کرد.
نگهداری از جرثقیل برقی
یکی از مهمترین مسائلی که از بروز مشکل و نیاز به تعمیر جرثقیل جلوگیری میکند، رعایت نکات مهم مربوط به نگهداری از این دستگاه است. هر دستگاه مکانیکی، دستورالعملی برای نگهداری و استفاده صحیح دارد که باید مو به مو اجرا شود. تنها در این شرایط است که دیگر نیازی به تعمیرات نیست. در این قسمت از مقاله، لیفتینگ ابزار تمامی نکات مهم در رابطه با نگهداری صحیح، برای جلوگیری از تعمیر جرثقیل برقی را به شما یادآوری کرده است. به نکات زیر توجه کنید:
- دقت کنید فردی که با دستگاه کار میکند، حتما در استفاده از آن متخصص باشد. به طورکلی، نگهداری و تعمیر جرثقیل برقی باید طبق برنامهی زمان بندی شدهی مناسب و البته مدون انجام شود. هرگونه تأخیر در تعمیر یا سرویس کردن دستگاه، میتواند آن را مشکل جدی مواجه کند.
- بهخاطر داشته باشید که اسناد و مدارک مربوط به نگهداری جرثقیل، در جای مناسب حفظ شود تا از بین نرود؛ شما همیشه به این اسناد نیاز خواهید داشت.
- در تعویض قطعات باید به این نکته توجه کنید که از قطعات اصل و با کیفیت استفاده کنید. این قطعات باید مشخصات فنی تعیین شده برای امور تعمیر جرثقیل برقی را دارا باشند.
- قوانین مهم مربوط به تعمیر جرثقیل برقی باید توسط فرد تعمیرکار رعایت و اجرا شوند.
- قبل از این که برای تعمیر جرثقیل برقی اقدام کنید، باید آن را از دیگر دستگاهها دور کرده و در جایی قرار دهید که فعالیتهای مربوط به تعمیرات آن مزاحم عملکرد دیگر دستگاهها نشود.
- حتما پیش از شروع عملیات تعمیر جرثقیل برقی، آن را خاموش کنید. توجه کنید که تمام کنترل کنندهها و مولدهای نیرو خاموش و همچنین حتما قفل باشند.
- حتما دستورات و نکات تعمیر جرثقیل را رعایت کنید تا بعد از تعمیر، به درستی از دستگاه خود استفاده کنید.
دلایل خرابی های جرثقیل (crane)
با توجه به نام این دستگاه، بیشتر مشکلاتی که با آن مواجه خواهید شد، مشکلات برقی است. این مشکلات برقی میتوانند سبب سوختن کیتهای الکترونیکی دستگاه شوند که معمولا به دلیل تغییرات ناگهانی در ولتاژ و آمپراژ دستگاه بروز میکنند. در مواقعی نیز ممکن است دستگاه در معرض آب قرار گیرد و دچار اتصالی برق شود. تعمیر جرثقیل برقی، در صورتی که قطعات مورد نیاز گرانقیمت باشند، با تعمیر و بازسازی همان قطعات آسیبدیده پیگیری میشود. در هنگام انجام امور تعمیری ممکن است قطعات مذکور قیمت مناسبی داشته باشند؛ در این شرایط بهتر است به طور کلی تعویض شوند تا از بروز مشکلات احتمالی بعدی جلوگیری شود. با توجه به این که برند دستگاه شما چیست، دستورالعملهای تعمیر جرثقیل برقی و قطعات متفاوتی برای آن در بازار موجود است.
خرابی های رایج در جرثقیل ها
قطع شدن سیمها ناشی از گیرکردن به وینچ، کالسکه یا پل
آویزان شدن کیبورد به سیم
قطع شدن سیمهای برق
خرابیهایی در سیم بکسلها نظیر پارگی سیم بکسلها و پیچ خوردن آنها به دلیل بدبار زدن
برخی از این خرابیها به دلیل بیتوجهی اپراتور و برخورد جرثقیل به دیوار و موانع رخ میدهد.
برآورد هزینههای تعمیر جرثقیل برقی
حال به قسمتی رسیدهایم که باید به این سوال شما پاسخ دهیم که هزینههای تعمیر جرثقیل برقی به چه صورت است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت با توجه به این که دستگاه شما از چه ناحیهای دچار آسیب شده است، هزینههای تعمیر جرثقیل برقی متفاوت است. هزینه تعمیر جرثقیل برقی در صورتی که مشکل مکانیکی دارد، معمولا ارزانتر از وقتی است که مشکل برقی و الکترونیکی برای آن رخ داده است. دلیل این موضوع، گران بودن کیتهای برقی و قطعات الکتریکی کنترلکننده است. از آنجایی که اکثر این قطعات به صورت وارداتی در بازار موجود هستند، نمیتوان قیمت ثابتی برای آنها اعلام کرد و با توجه به نوسانات دلار، هزینههای تعمیرات جرثقیل متغیر میشود. بهتر است در این زمینه حتما با متخصصین مجرب “مجموعه لیفتینگ ابزار” به شماره 02166722022 مشورت کنید.
سخن آخر
تعمیر جرثقیل برقی میتواند یک کار پیچیده و چالش برانگیز باشد. در وهله اول باید در نظر داشته باشید که همیشه “پیشگیری بهتر از درمان است” پس باید توجه داشت که نگهداری و استفاده از تجهیزات در شرایط استاندارد، به مراتب کم هزینه تر از تعمیر جرثقیل است. اما در صورت خرابی جرثقیل و نیاز آن به تعمیر باید دانست که داشتن درک کامل از سیستمهای الکتریکی و اجزای خاص جرثقیل برای تشخیص و رفع هر گونه مشکل آن مهم است. همچنین رعایت پروتکلهای ایمنی مناسب هنگام کار با تجهیزات الکتریکی بسیار مهم است. استخدام یک تکنسین حرفه ای ممکن است در برخی موارد برای اطمینان از ایمن و موثر بودن تعمیرات ضروری باشد.